Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 15

Madesteinweg 10
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

GDA trad zaterdag 4 september voor het eerst sinds maanden weer aan voor een officiële wedstrijd, Bergambacht was op een zonovergoten Sportpark Madestein de tegenstander. De “beker” wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Joop de Wit en eindigde na een 1-1 stand bij rust in een 2-4 overwinning voor de bezoekers uit Bergambacht.
GDA 1 speelde met rouwbanden en de wedstrijd werd voorafgegaan met één minuut stilte, tijdens de coronacrisis is de Loosduinse club vele GDA coryfeeën verloren, nu was de tijd om daar even bij een officiële wedstrijd respect voor te tonen en bij stil te staan.
IMG_7261.JPG    IMG_7270.JPG

GDA telde vele afwezigen, door vakanties en blessures waren er deze zaterdag maar 18 selectiespelers beschikbaar waardoor het tweede elftal dat eerder op de dag moest aantreden al afgezegd werd. GDA telde dus een paar debutanten waaronder jeugdkeeper Rodney Hayes en good-old Ron Huisman, voor Ronnie Huisman was het een speciaal duel waar hij wegens het verlies gemengde gevoelens aan overhield. Beide ploegen zochten de aanval en het was GDA met de eerste kans, uit de draai vond Jeroen Mantel een prima doelman op zijn weg. Al snel in de wedstrijd moest Didi Eesiah met een spierblessure het veld verlaten en in zijn plaats kwam Michael van Zwam. Het was Bergambacht wat de leiding nam, uit een corner viel de bal bij de tweede paal en daar werd het leer binnen gewerkt 0-1. Vlak voor rust was Michael van Zwam de defensie van de tegenstanders te snel af en schoof de bal langs de doelman 1-1.

IMG_7351.JPG  IMG_7357.JPG

Met deze stand brak de rust aan. Na rust een wat sterker GDa dat weer via Van Zwam op een 2-1 voorsprong kwam, wederom werd de snelheid van Michael onderschat, na overigens een prima pass van Ron Huisman, en met het passeren van de keeper kon van Zwam richting een leeg doel 2-1. Niet veel later kon Michael van Zwam zijn invalbeurt met een hattrick belonen maar helaas vond hij dit keer de keeper op zijn weg. De thuisploeg kwam verdedigend haast niet in de problemen en het leek dat GDA op weg was naar de overwinning maar een kwartier voor tijd maakte Bergambacht de gelijkmaker 2-2. In de slotfase waarin GDA alleen nog maar achteruit gedrukt werd trokken de bezoekers de overwinning binnen 2-4. Volgende week speelt GDA 1 een uitwedstrijd tegen Oegstgeest 1, dat haar eerste wedstrijd met 2-1 bij Verburch verloor.