JO9-1 wint van HBS JO9-1 na spannende pot

-

HBS JO9-1

Hoofdklasse E

5 september 2020 10:45

Eindelijk, na een lange tijd, is de competitie weer begonnen. Zowel de jongens als de ouders hebben er zin in. En ze mogen de eerste wedstrijd tegen HBS, zeker niet de minste tegenstander.

Ze hebben een fantastisch team. Grotendeels het team van vorig jaar, maar met Emir in het goal en Ilyas nieuw in het team. Dit moet een top seizoen worden! Ingedeeld in de hoofdklasse, dus makkelijk wordt het zeker niet.

Het is duidelijk dat de jongens nog niet helemaal wakker zijn, want voor we het weten staat GDA 3-0 achter. Op de een of andere manier starten ze vaker met een achterstand, maar dit wordt een lastige pot.
Maar ze laten de koppies niet hangen. Werken ! En dat doen ze, allemaal.
Er zijn kansen, maar ze gaan er niet in. Dan komt vrij vanuit het niets vanuit een vrije trap de 3-1 van Liam Merkesteijn. De jongens zijn zelf verrast dat hij vanuit die afstand erin zit. JA! Kom op, nog 2 te gaan.
De trainers peppen de jongens op tijdens de rust, jullie kunnen het. Geloof in jezelf!

Jordan en Tarik werken echt keihard om de ballen weg te houden, maar GDA krijgt ook meer kansen. De wedstrijd draait een beetje om en de jongens krijgen weer geloof.
Emir houdt een aantal lastige ballen, wat een grote achterstand voorkomt.
En dan komt Shayquan met een prachtige goal, de 3-2. Nu zijn ze wel heel erg dichtbij, ze zetten nog een extra tandje bij.
En als dan Liam Merkesteijn de 3-3 maakt zie je dat HBS even van slag is. Maar een goal is zo gemaakt, dus focus.
En dan, vanuit een corner, kopt Liam Houtman de bal erin. Hij zit! De winnende! Het is 4-3 voor GDA! Nog wat spannende minuten volgen, maar het lukt HBS niet nog te scoren. De eerste winst is binnen!

We hebben nu al zin in de komende wedstrijden, jullie kunnen het jongens!