MVV '27 2

2e klasse B

16 november 2019 12:00

J. (Joey) Meuwese

GDA 2 en MVV'27 2 speelden zaterdag 16 november op Sportpark Madestein een competitiewedstrijd, de subtoppers waren vooraf de nummers vier en twee van de ranglijst. In een goede eerste helft en een spannende tweede bedrijf sloot GDA de wedstrijd winnend af 3-1.
Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd, de bezoekers met hun fysieke kracht en de thuisclub die via goed positiespel een prima eerste helft op de mat legde. De eerste kans was voor de Maaslanders maar het vizier van één van hun voorwaartsen stond niet op het doel gericht en zo ging een grote kans verloren. GDA deelde wat plaagstootjes uit en nam in de 33e minuut de leiding, Jordy Taal had een prima pass op Mitchell Timmers die beheerst de bal langs de doelman schoof 1-0. Zeven minuten later verdubbelde Lesley Kloor na een prachtige aanval de score, Kloor werd door Justin Schoenmaker vogelvrij voor het doel aangespeeld en had geen moeite de bal in de hoek te schieten 2-0. MVV'27 2 drong voor de rust nog wel aan en ternauwernood werd een bal uit de GDA doelmond van de lijn gehaald.
De tweede helft was van een heel ander niveau MVV'27-2 drong aan en GDA verdedigde geconcentreerd maar kon niet voorkomen dat de Westlanders met nog tien minuten op de klok de aansluitingstreffer scoorde 2-1. In de slotfase liep de spanning hoog op, Mitchell Timmers liep tegen zijn tweede gele kaart aan wegens aanmerkingen op een overigens goed leidende scheidsrechter. Met tien tegen elf rook MVV'27 een kans om toch nog een punt uit het vuur te slepen maar in de counter was Lesley Kloor het koelste in zijn hoofd, Kloor behield goed het overzicht en vanaf eigen helft startte Justin Schoenmaker zijn loopactie. Kloor bediende Schoenmaker precies op tijd en Justin had alleen de doelman nog voor zich, met een lichaamsschijnbeweging zette Schoenmaker de MVV'27 keeper op het verkeerde been en schoof de bal in het lege doel 3-1. De blijdschap was groot en de wedstrijd was beslist. Niet veel later beëindigde scheidsrechter Meuwese uit Zoetermeer het enerverende duel, een subtopper die met 3-1 in het voordeel van GDA beslist werd. Doordat Die Haghe en Velo tegen elkaar gelijkspeelde nestelt GDA zich in de top vier.
Volgende week speelt GDA 2 (nummer 3) thuis tegen HVC'10-2 (nummer 4) dat zaterdag Vitesse Delft 2 met 7-1 declasseerde. De aanvang van GDA 2 - HVC'10 2 is 12.00 uur