Competitie

2e klasse B

12 oktober 2019 12:00

Onbekend

GDA 2 was zaterdag 15 oktober de gastheer voor het Maassluise VDL, na een 3-0 ruststand zegevierden de mannen van Jan Kloor na een mindere tweede helft met 4-1. Trainer Jan Kloor heeft het donderdagavond het moeilijkst want na de training moet hij de 16 namen op papier zetten en dat is niet altijd even makkelijk, want met zo een brede selectie moet je dan toch mensen teleurstellen.
Vandaag kon Kloor geen beroep doen op de geschorste Guillano Liefden en begonnen Joey Mejan (hele week ziek) Rodier Hussain Ali (hele week buitenland gewerkt) Michael Fleer (terug van blessure) Hassan el Ghalbzouri en Japeth Ndungidi op de bank.
Na een goed begin was het al snel raak voor GDA, Ron Huisman kopte op de lat en de terugspringende bal werd door Sander van der Ende via een halve omhaal knap binnen gewerkt 1-0. Twee minuten later schoot Ron Huisman de bal in het zijnet, de VDL doelman verwachte een voorzet van Huisman en stapte uit, Ron zag het goed echter stond het vizier niet helemaal scherp.
Tien minuten later was het wel raak en verdubbelde Mitchell Timmers de score, zijn afstandsschot (met rechts) ging via de binnenkant van de paal binnen 2-0. GDA rook hun kans en drukte door, de mooiste aanval van de wedstrijd werd met een even mooi afstandsschot nog voor de thee bekroont door Justin Schoenmaker 3-0.

Vlak na de thee maakte Mitchell Timmers uit een schot vanaf de zijkant van het vijandelijk zestienmeter gebied de 4-0. VDL wilde wel maar kon niet beter en GDA geloofde het wel met die 4-0. De scheidsrechter zag een overtreding van een GDA speler en legde de bal op de stip, een koud kunstje voor de VDL speler die daarmee de eer van zijn ploeg redde 4-1.
Volgende week speelt GDA 2 de gestaakte wedstrijd uit tegen Duindorp sv 2 aanvang 11.00 uur. De onfortuinlijke Mike van Steenhoven van GDA brak zijn been in deze wedstrijd, en doordat de ambulance lang op zich liet wachten staakte de scheidsrechter het duel. De stand is 1-1 en het spel wordt hervat met een strafschop voor GDA.