0 - 2

GDA 2

2e klasse B

26 oktober 2019 11:30

GDA speelde zaterdag 26 oktober de uitwedstrijd tegen Lyra 2, de Lyrenaren stonden vooraf samen met Velo 2 aan kop met 8 uit 4 duels. GDA 2 moest het met beduidend minder punten doen de Loosduiners begonnen het duel met 4 uit 4. Na een rake kopstoot en een schuiver van Lesley Kloor zegevierden de mannen van trainer Jan Kloor met 0-2.
GDA en Lyra maakten er in de eerste helft een gesapig potje van, GDA legde een prima positiespel op de mat en verdedigde geconcentreerd,  Lyra daarentegen was wat slordig in de passing waardoor Mitchel Sips veel aanvallen kon onderscheppen. Tot grote kansen leidde dit niet Lyra schoot een bal voorlangs het GDA doel en beide keepers lieten hun kunsten zien op een afstandsschot. In de tweede helft wisselde in de 52e minuut GDA trainer Jan Kloor aanvaller Sander van der Ende voor Michael Vermeulen, bij de eerste actie van Vermeulen trok hij de bal perfect voor precies op het hoofd van Lesley Kloor die de 0-1 binnen kopte. Binnen 10 mkinuten bewees Kloor wederom zijn waarde door in een actie zich vrij te spelen en de Lyra doelman in de verre hoek kansloos te laten 0-2. Lyra kwam nog wel opzetten maar de GDA defensie hield met GDA doelman Alessandro Visser de spreekwoordelijke 0. Door de overwinning stijgt GDA een paar plaatsen op de ranglijst.
Volgende week speelt GDA 2 een thuiswedstrijd tegen Westlandia 3 aanvanp 12.00 uur.

Dinsdagavond speelt een heel groot gedeelte van GDA 2 in een onder 23 formatie tegen Haagse Hout onder 23 aanvang van die wedstrijd is om 20.00 uur.