Competitie

2e klasse B

15 februari 2020 11:30

Onbekend

Zaterdag 15 februari stond de return van de week ervoor op het programma, nu was sv Nootdorp de gastheer voor GDA 2. Op een zeer matig speelveld met veel wind eindigde het duel net als de week ervoor in een 1-1 gelijkspel. Jan Kloor moest vandaag Vince Vermeulen en Alessandro Visser missen want die gingen met GDA 1 mee naar sv Oosterheem. Wessel v Gaalen speelde vandaag één helft en sloot daarna ook aan bij GDA 1. Ron Huisman is geblesseerd en hiermee mist GDA 2, dat ook Wesley van Maren de afgelopen weken zag afhaken, een brok aan ervaring. Daarentegen is Joey Mejan weer terug uit Amerika, is Cengiz als keeper weer van de partij en Bradley Schoemaker weer zo goed als fit is om ingezet te worden. Donny Palm wordt beloond voor zijn harde trainen en geduld en start daarom vandaag in de basis. Het zou erg fijn zijn wanneer GDA 2 vandaag 3 punten mee naar Madestein zou kunnen nemen gezien de stand op de ranglijst. Aansluiting houden bij de top 5 is toch wel belangrijk.
De wedstrijd werd gespeeld op echt gras en dat zou vandaag best wel eens van invloed kunnen zijn op het spel. Het veld was hobbelig en de wind was goed aanwezig. GDA was gedurende de gehele eerste helft de ploeg die het meest probeerde te voetballen. Hierdoor werden er toch een drietal goede mogelijkheden gecreëerd en was GDA wederom de bovenliggende partij. Nootdorp probeerde het wel maar kwam niet veel verder dan een vrije trap die ongevaarlijk bij Cengiz in het zijnet belandde. De rust werd uiteindelijk ingegaan met de brilstand.

De tweede helft begon met Guillano Liefden in plaats voor Wessel van Gaalen en vijf minuten na rust liet Liefden zich zien, hij liep binnen de eigen 16 meter een tegenstander in de rug en de matig acterende scheidsrechter gaf een strafschop die de 1-0 voor de thuisploeg betekende. GDA 2 probeerde te blijven voetballen maar op zo een matig veld is dat bijzonder moeilijk. Een kwartier later werd een GDA speler binnen het strafschopgebied ten val gebracht en dus mocht Lesley Kloor namens GDA aanleggen. Kloor schoof de bal onberispelijk binnen 1-1.
Het spel werd er niet beter op en de krampaanvallen aan Nootdorpse zijde waren opvallend te noemen. In de 81e minuut kreeg Lesley Kloor een uitgelezen mogelijkheid om GDA op voorsprong te brengen, Kloor controleerde de bal prima kapte de doelman uit maar zijn inzet zat nog net een Nootdorpse voet tussen. In de counter pareerde Cengiz Isik een inzet van Nootdorp. In de stand kwam geen verandering meer en GDA blijft met twee schamele punten uit de dubbele wedstrijd tegen sv Nootdorp met een matig gevoel achter.

Op zaterdag 7 maart gaat de competitie verder met de wedstrijd GDA 2 tegen Die Haghe 2 aanvang 12.00 uur.