3 - 0

Westlandia 3

2e klasse B

2 november 2019 12:00

Zaterdag 2 november was GDA 2 gastheer voor Westlandia 3, na een 1-0 ruststand zegevierden de mannen van GDA trainer Jan Kloor met 3-0. Vooraf was GDA 2 gewaarschuwd na de 1-5 overwinning van Westlandia 3 vorige week tegen het sterke HVC’10 2. GDA 2 was de gehele wedstrijd de baas op het veld en dit leidde tot een verdiende 3-0 overwinning.
Vanaf minuut 1 trokken de rood witten met goed positiespel ten aanval maar in het begin zat de eindpass er nog niet in. De eerste kansen waren na een kwartier voor Lesley Kloor en Justin Schoenmaker en na een half uur diende zich nog een grote kans voor Mitchell Timmers aan maar zijn schot ketste af op een Westlands been. Het duurde tot vijf minuten voor de rust dat GDA de score opende, Justin Schoenmaker kwam aan de linkerkant vrij voor het doel en behield het overzicht, voor de meegelopen Lesley Kloor was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten 1-0. De rust brak aan met een voordelige 1-0 stand. Na rust ging GDA gewoon verder met goed veldspel en Westlandia kon aanvallend weinig vuist maken. Kansen kwamen er ook in die tweede helft genoeg maar de toeschouwers konden maar twee keer de handen op elkaar slaan. In de 56e minuut ging Lesley Kloor achter een diepe bal aan, de bal leek over de achterlijn te gaan maar Kloor hield hem nog net binnen en lobte de bal naar de tweede paal waar de attente Jordy Taal de bal hoog in het doel kopte 2-0.  In de diying seconds van de wedstrijd bekroonde Justin Schoenmaker zijn goede wedstrijd met een doelpunt, zijn schuiver was voor de Westlandia doelman te strak en de 3-0 was een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding vandaag.
Volgende week speelt GDA 2 uit in Nootdorp tegen de gelijknamige club, aanvang is 11.30 uur.