Groep 3 03

1 september 2019 12:00

Op zondag 1 september begon voor voor GDA Zomi 1 het nieuwe seizoen. Voor een aantal oudgedienden bekend terrein, maar voor de meesten van ons toch een nieuwe ervaring. Spelen in het eerste!

Dit seizoen mochten wij beginnen bij Quick. Bij een eerste team horen natuurlijk ook strakkere regels (verplicht trainen, op tijd verzamelen) en dit zorgde er ook voor dat een aantal spelers rennend het terrein van Quick op kwamen om toch op tijd te zijn.

Na een bakkie, een broodje en voor de ander alleen een watertje (je wilt detoxen of niet) de kleedkamer in om ons te wagen aan de eerste ronde “goede kousen-jagen”. In onze warmloopshirtjes weer naar buiten, waar Quick 8 heel verbaasd keek. “Gaan jullie nu al warmlopen?, ja zij zijn natuurlijk het eerste, dan moet dat,” en nog wat opmerkingen kwamen onze kant op.

Na de warming-up nog even terug de kleedkamer in, een laatste uitleg over onze nieuwe speelwijze en wij konden vol goede moed het veld op. De wedstrijd begon en na een wat onzekere openingsperiode waarin wij elkaar nog niet echt wisten te vinden, we nog wel wat aanpassingstijd nodig hadden om het nieuwe systeem te leren spelen en ook nog wat spelritme ontbrak, wist Galid de score te openen. Met een mooi geplaatst schot in de benedenhoek verraste hij de keeper. Helaas voor ons, scoorde hij in eigen goal en keken wij tegen een achterstand aan.

Een spannende periode volgde waarin een misverstand tussen Sven en Rob leidde tot een periode van totale chaos en we ternauwernood de 1-0 konden handhaven. Vlak voor rust zorgde Terry voor de verdiende gelijkmaker en met 1-1 gingen wij richting de thee.

Na rust werd het al snel 2-1, een missertje van Justin, die dacht de bal wel te kunnen klemmen, werd een makkelijke intikker voor de spits van Quick. We hoopten ons spel van de eerste helft weer te kunnen spelen, maar helaas zorgde een aantal goede aanvallen van Quick voor de 3-1 en 4-1. Wij wisten daar wel een aantal kansen tegenover te zetten, maar waren ongelukkig in de afronding en raakten de keeper of de paal.

Toch kwamen wij nog terug in de wedstrijd. Onze teruggekeerde back Luuk leek een mooie voorzet te geven, maar de bal verdween in de verre kruising. Zoals hij later zei “ja mannen, dat was ook precies de bedoeling!”. Wat later wist ook Toine nog te scoren met een mooi afstandsschot, hoewel het klonk alsof de bal van zijn scheenbeschermer af kwam.

Helaas was er te weinig tijd en wisten wij de gelijkmaker niet meer te binnen te schieten.

Een leuke wedstrijd voor het publiek en ook voor ons een leuke manier om het seizoen te openen. Op naar de volgende wedstrijd, voor het eerst thuis, tegen Erasmus