4 - 3

HMSH 6

4e klasse 4(a)

3 november 2019 11:00

Deze 3 november begon heerlijk. Een klein miezerbuitje vlak voor de wedstrijd dus dat betekende een lekker snel veld.
Wat ook prettig was, was dat HMSH om 11.00 nog geen 11 man op de been wist te brengen. Dus tegen 9 man ging de wedstrijd van start.

Na enkele minuten wisten wij hiervan te profiteren, een mooie combinatie zorgde ervoor dat Ali alleen voor de (inval)keeper stond en hij schoot de 1-0 binnen. Doorpakken dus, want voor je het weet staan er ineens wel 11 man op het veld. Dit ging helaas niet helemaal volgens plan. Rob zijn noppen bleken korter dan hij dacht, een speler van HMSH nam de bal over en schoot simpel de 1-1 binnen.

Vlak daarna kwam de versterking en daar ging ons overtal. Ook tegen elf man wisten wij een goed wedstrijd te spelen. Hier en daar gaven we een kans weg, maar over het algemeen wisten wij goed te domineren en kansen te creëren. Zo domineerden Nawien, Ali, Terry en Rob voorin en op het middenveld. Ali zeer balvast, wat voor veel rust zorgde en Terry met de vreselijk irritantje ‘voetje’ overal tussen.

Helaas geven we daarna nog een keer simpel de kans aan HMSH en zij blijken uiterst effectief en schieten de 1-2 binnen. Daarna een fout balletje terug, de snelle en handige nummer 9 van HMSH die ertussen kwam en dan ook handig de 1-3 binnen schiet.

Gelukkig laten wij onze kop niet hangen en nadat Rob een mooie combinatie met Nawien opzet, weet Ali de 2-3 op het scorebord te zetten.
Vlak voor het rustsignaal weten wij elkaar nog even flink uit de wedstrijd te halen, maar laten we daar niet te lang bij stilstaan. Het is en blijft maar een spelletje tenslotte!

In de rust de neuzen weer dezelfde kant op gezet, de nummers 7, 9 en 10 bij iedereen goed in het geheugen geprent en na een warme bak thee is iedereen klaar voor de tweede helft.
De tweede helft zijn wij nog sterker dan de eerste helft. Dit is ook goed te zien aan de tegenstander. Zij kunnen het niet bijbenen en de wedstrijd wordt van hun kant wat feller en gemener.

Ook nu domineren wij weer en van achter uit spelen we sterk en weten elkaar goed te vinden. De communicatie is goed en geheel verdiend valt de 3-3. Nu doordrukken en op naar de overwinning. Het duurt even voordat dit lukt en we hebben daarbij wel wat hulp van HMSH nodig.

Een overtreding op Terry, zijn enkel en scheenbeen kraken nog, in het 16-metergebied en de scheidsrechter, die een hele goede wedstrijd floot, kon niet ander dan ons een penalty geven. HMSH was het hier niet mee eens, maar de scheids was onverbiddelijk. Michel wilde de penalty nemen en wist dit buitenkansje binnen te schieten. De 4-3 stond op het scorebord en deze voorsprong gaven wij de laatste minuten niet meer uit handen.

De overwinning was een feit. GDA speelde en communiceerde goed. Nu deze lijn vasthouden en doorzetten naar de rest van de competitie. Of dit gaat lukken, zullen wij komende zondag zien. Dan speelt GDA om 14.00 uur uit bij BMT.