GDA 1 (zon)

4e klasse 4(a)

27 oktober 2019 10:30

Deze zondag mochten wij aantreden bij en tegen SVH, waar wij een hoop bekenden tegenkwamen. Echter mistten we toch wel één persoon in het bijzonder, maar deze is zich aan het voorbereiden op de marathon.

Tijdens de warming-up werd vandaag al duidelijk dat wij er zin in hadden. Alle spelers knus bij elkaar op een kwart speelveld, altijd fijn als je lange ballen aan het inspelen bent en zichtbaar aandacht voor elkaar. Zo kreeg Ali luid applaus toen hij de bal van de trambaan aan het halen was.

Tijd voor de eerste helft. Een nieuwe opstelling, een nieuw idee, om hopelijk de slechte resultaten van de afgelopen weken achter ons te laten. Gelijk na de aftrap bleek de intentie van GDA duidelijk. Fel spel, jagend op elke bal en proberen zo goed mogelijk de afspraken na te komen. SVH leek niet mee te doen en wij konden goede aanvallen laten zien. Al snel werd dan ook het openingsdoelpunt gemaakt. Nawien werd mooi vrijgespeeld op links, hij gaf een mooie voorzet en Peeters gleed samen met de verdediger naar de bal. De bal rolde de keeper voorbij en wij stonden 0-1 voor. Op de terugweg van het goal naar de middenstip was het sippe gezicht van Peeters duidelijk, een eigen doelpunt.

Naarmate de eerste helft vorderde, raakten wij het overwicht een beetje kwijt. SVH kwam beter in het spel, maar tot echte kansen kwam het niet. Wel ontstond er wat ergenis over het fluiten van de scheidsrechter. Zijn bewegingen beperkten zich tot de rand van de middencirkel en zijn beslissingen waren niet altijd even logisch. Vlak voor rust wist SVH de gelijkmaker binnen te schieten. Een ongelukkig moment voor de goal, de bal die niet lekker weggewerkt kon worden en met 1-1 gingen wij richting de kleedkamer.

Onderweg naar de kleedkamer bleek dat de scheidsrechter toch nog iets meer kon bewegen, wat ervoor zorgde dat de rust van Peeters met 10 minuten werd verlengd.
Tijdens de rust werden er wat omzettingen gedaan en werd het plan voor de tweede helft bepaald. Na een bakkie thee en een banaantje snel het veld weer op, waar inmiddels een zonnetje doorgebroken was.

De tweede helft wisten wij in eerste instantie niet te domineren. Wat goed was om te zien, was dat wij ook nagenoeg geen kansen weg hebben gegeven. Op het middenveld bleven Terry en Rob buffelen en met goed spel wisten wij het gevaar van sommige spelers van SVH goed te ontregelen.
Met voorin Ali als rustpunt aan de bal, kregen wij weer een aantal kansen en een daarvan wist Terry tot doelpunt te verwerken. 1-2 voor en wij roken onze kans op de eerste 3 punten van dit seizoen.

Het laatste deel van de wedstrijd hebben wij met z’n allen de schouders er nog eens onder gezet en wisten wij het doel verder schoon te houden. Mike pakte nog een paar goede ballen en met een klein mazzeltje vlak voor het eindsignaal wisten wij de overwinning binnen te slepen.

Een verdiende overwinning, die na afloop dan ook met een klein biertje gevierd werd. Op naar volgende week, waar HMSH op ons wacht.