82'
... (schot)

27 augustus 2019 20:00

Louis Wagner

GDA 2 speelde een laatste oefenduel voordat zaterdag de bekerwedstrijden beginnen, Wik was de tegenstander.
Trainer Jan Kloor had een grote spelersgroep ter beschikking waarvan je zou zeggen een luxeprobleem maar daar over later meer.

Wik, eigenlijk in oorsprong bij de oprichting de allereerste naam van GDA, bood goed tegenstand en de wil voor een goed resultaat was bij de sportieve Zuiderparkbewoners wel aanwezig maar de frisheid van GDA bracht de zwart witten toch op de knieën. In het eerste half uur was er erg veel balbezit voor GDA en binnen vier minuten was Jordy Taal dichtbij de openingstreffer.
Het duurde tot de 33e minuut voordat GDA aan de leiding kwam, Mike Steenhoven werd binnen de beruchte lijnen onreglementair neergelegd en de bal werd door de prima leidende scheidsrechter Louis Wagner op de stip gelegd. Ron Huisman verzilverde het buitenkansje 1-0.
GDA oogt zeer fris en bleef kansen creëren maar een goede doelman stond een treffer van Mitchell Timmers tot twee keer toe in de weg. Wik probeerde het wel en kwam soms tot aan de rand van het 16 meter gebied maar met doelman Cengiz Isik en het centrale duo  Wesley van Maren / Roy Hartman werd er weinig weggegeven. Toch zou GDA in het laatste kwartier weglopen van hun tegenstander, door doelpunten van Joey Mejan en Bradley Schoemaker stond GDA bij rust op een comfortabele 3-0 voorsprong. Na de rust bracht Jan Kloor maar liefst zes wissels in, iets wat tijdens de beker en competitiewedstrijden niet kan. En daar komt er een probleem om de hoek kijken voor de GDA selectie, immers mag je bij GDA 2 maar vijf keer wisselen en de selectie is zo groot dat de trainers vanaf zaterdag al keuzes moeten gaan maken waardoor er teleurstelling gaat komen bij spelers die niet aan spelen toekomen. Dat kan misschien één keer maar daarna zal bij de Loosduiners de koppen bij elkaar moeten worden gestoken om te zien hoe daar mee omgegaan wordt. Een derde selectie elftal behoort dan tot de mogelijkheden, maar dan zal er ook aanvulling van onderuit of de jeugd moeten komen. Een ander zou zeggen een luxeprobleem maar dit is gewoon een probleem, GDA 1 en 2 kunnen nou eenmaal niet met 20 spelers naar een wedstrijd toe.
Terug naar de tweede helft.
GDA kreeg meer kansen en scoorde nog via Jordy Taal de vierde goal van de avond terwijl Wik in de slotfase de eretreffer kon aantekenen, een treffer waar trainer Jan Kloor ondanks het goede spel van zijn ploeg toch de "pee" over inhad.
Bij een 4-1 stand had scheidsrechter Louis Wagner het laatste woord.

Zaterdag speelt GDA 2 de eerste bekerwedstrijd, in Poeldijk binden Verburch 2 en GDA 2 om 12.00 uur de strijd aan.