2 - 1

GDA 2

17 augustus 2019 12:00

GDA 2 verliest eerste oefenduel bij SVC’08 2

Zaterdag 17 augustus traden de eerste en tweede elftallen van SVC’08 en GDA tegen elkaar in het strijdperk, plaats van handeling was de thuishaven van SVC’08 Het Oostersportpark. Door de tijdrit van de Binck Tour was de Van Brienenlaan niet vanaf de N44 te bereiken en dus resulteerde dat in een paar laatkomers bij de eerste wedstrijd tussen SVC’08 2 en GDA 2.
Trainer Jan Kloor had dus een makkelijke keuze vooraf om zijn wissels aan te wijzen. GDA 2 begon met Alessandro Visser tussen de palen en achterin stonden Mitchel Sips, Jeffrey van der Harst, Joey Mejan (A) en Arthur Boekkamp. Het middenveld bestond uit Jordy Taal, Bradley Schoemaker en de teruggekeerde Nick Sadi. Voorin moesten Hassan el Ghalbzour, Ron Huisman en Mitchell Timmers voor de aanvallende impulsen zorgen. Het eerste doelpunt werd SVC’08 in de schoot geworpen, GDA aanvoerder Joey Mejan kreeg de stuitende bal niet goed onder controle en zijn kopbal terug op Alessandro Visser was te zacht waardoor er een Scheveningse aanvaller tussen kwam en zo 1-0 kon aantekenen. GDA 2 speelde verzorgt voetbal en beide teams waren aan elkaar gewaagd. De Loosduiners kwamen vlak voor rust op 1-1, Bradley Schoemaker ging goed door en wurmde zich centraal tussen een paar verdedigers door waar hij de bal leek te verspelen maar de tot dan toe onzichtbare Mitchell Timmers pikte het leer op en schoot onhoudbaar via de onderkant van de lat de gelijkmaker binnen. Met deze stand zochten de teams de kleedkamer op.
Na rust kwamen er aan de kant van GDA een aantal wissels in het veld, Michael Fleer, Japeth Ndungidi, Patrick Kruis, Mike van Steenhoven en doelman Anass Chiban maakten ook hun minuten. SVC’08 2 kwam wederom op voorsprong een voorzet van rechts werd voor het doel door GDA verdediging gemist en bij de tweede paal schoof een aanvaller de bal binnen. GDA 2 kreeg nog wel enkele kansen maar tot een tweede treffer kwam de Loosduinse ploeg helaas niet. SVC’08 en GDA 2 sloten het sportieve duel met een 2-1 overwinning voor de thuisploeg af.
Zaterdag 24 augustus speelt GDA 2 een wedstrijd op het eigen Sportpark Madestein, tegenstander is dan Quick Steps 2. Om 10.00 uur geeft scheidsrechter Andrew Westenbroek het beginsignaal.