3 - 1

GDA 2

Groep 1 11

31 augustus 2019 12:00

GDA 2 speelde de eerste wedstrijd in de KNVB beker, en verloor met 3-1 van Verburch 2. Het verschil werd in de eerste twintig minuten door de Poellukkers gemaakt, Verburch nam daar een 2-0 voorsprong en de twee goals verschil bleef het tot de negentigste minuut.

GDA 2 werd meteen onder druk gezet en Verburch combineerde er lustig op los. Het was GDA doelman Anass Chiban die de 1-0 achterstand inleidde, Anass schoot de bal naar links richting Arthur Boekkamp maar een Verburch aanvaller zat er tussen en pikte de bal op. Zijn actie eindigde met een tikje naar links en de linker aanvaller schoot de bal langs Anass Chiban 1-0. Tien minuten later verdubbelde Verburch de score, aan de rechterkant van GDA werd er door Mitchell Timmers en Mitchel Sips niet adequaat omgeschakeld en druk op de bal gezet waardoor Verburch met twee man richting Wesley van Maren kon, de bal werd breed gelegd en weer was Anass Chiban kansloos op de inzet 2-0. GDA gooide de schroom iets van zich af en kwam meer aan voetballen toe. Bij een voorzet van links werd Jordy Taal in zijn rug geduwd en legde de matige scheidsrechter de bal op de stip, Mitchell Timmers schoot rechtdoor de aansluitingstreffer binnen 2-1. Na de rust kreeg ook Verburch een strafschop toen Wesley van Maren zijn tegenstander in de houtgreep nam, Anass Chiban koos nog wel de goede hoek maar was kansloos op het harde schot 3-1
In het laatste kwartier kwam er geen verandering meer in de stand en dus verloor GDA 2 met 3-1.

Scheveningen 2 won met dezelfde cijfers 3-1 van Docos 2.

Volgende week speelt GDA 2 thuis tegen Scheveningen 2 aanvang 12.00 uur.