Groep 2 30

15 september 2018 12:40

Onbekend

GDA 2 toont veerkracht na 0-3 opgelopen achterstand.
GDA 2 dat zaterdag 15 september weer een beroep kon doen op Jeffrey van der Harst en Tim aan de Wiel begon geconcentreerd aan het duel tegen Rohda’76 2. Al binnen twee minuten raakte Sander Lorsheyd namens de rood/witten de paal en ook Tim Vreeswijk had niet veel later de openingstreffer op zijn schoen maar Vreeswijk kon de Rohda doelman niet passeren.

GDA bleef de kansen aan één rijgen en natuurlijk als je zelf niet scoort komt die aloude voetbalwet boven drijven. Rohda'76 2 liet zien dat daar waar het een kans kreeg wel kon afronden en nam de leiding 0-1. Tot aan de rust waarin Mark Zoutendijk wederom een niet opgekomen scheidsrechter prima verving kwam GDA niet tot score.

Na rust waren Jeffrey van der Harst, Joey Mejan en Tim aan de Wiel in de kleedkamer achtergebleven en zij werden vervangen werden door Ron Huisman, Giliano Liefden, en Mitchel Sips, en in dat tweede deel leek Rohda'76 2 op weg naar een makkelijke overwinning. Binnen 10 minuten stond de Bodegraafse formatie, door geklungel in de GDA defensie, op een comfortabele 0-3 voorsprong.

GDA trainer Jan Kloor wisselde Mitchel Timmers in voor Johan Verbrugge om meer grip op het middenveld te krijgen. Het was good-old Ron Huisman die op aangeven van Sander Lorsheyd de GDA harten sneller deed kloppen, Lorsheyd was zijn tegenstanders te snel af en de afgemeten voorzet bereikte bij de tweede paal Ron Huisman die prima binnenschoot 1-3.

Rohda’76 leek de voorsprong te gaan verdedigen en dat is nooit goed want je geeft je tegenstander de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. Natuurlijk moet je het dan nog wel even doen, maar na goed doorzetten van Wesley van Maren die de bal voor het doel bracht was het Tim Vreeswijk die de aansluitingstreffer op het bord zette 2-3.

GDA zat weer in de wedstrijd en voelde dat er misschien wel meer in zat. Rohda’76 werd achteruit gedrongen en nadat Ron Huisman een diepe bal op waarde inschatte was hij de doelman te snel af, Huisman bracht het speeltuig hoog in de doelmond en in de scrimmage die ontstond werkte een Rohda'76 speler de bal over zijn eigen doellijn 3-3.

Met nog een kleine 8 minuten op de klok wilde GDA meer maar moest het ook beducht zijn op de counter, GDA doelman Cengiz Isik kon tot twee keer toe goed handelend optreden. Twee minuten voor tijd verstapte Wesley van Maren zich en kon haast niet verder maar met zijn mentale kracht speelde de routinier toch de wedstrijd uit.

In de laatste minuut kreeg GDA 2 toch nog loon naar werken, een verre inworp van Sander Lorsheyd veroorzaakte zoveel paniek bij de tegenstander dat weer een eigen verdediger de bal over de doellijn liep 4-3. Met dit resultaat is GDA 2 met zeven punten winnaar geworden in de poule, het behaalde een gelijkspel tegen Die Haghe 3 3-3, winst op sc Monster 3 4-2 en nu dus winst op Rohda’76 2 met 4-3.

Zaterdag 22 september legt GDA tijdens de eerste competitiewedstrijd een bezoek af bij ‘s-Gravenzande 3 aanvang 15.00 uur.