Competitie

2e klasse C

27 oktober 2018 12:00

Onbekend

GDA 2 was zaterdag 27 oktober gastheer voor Quintus 2, de Loosduiners leken in de laatste minuut met de late Heulse gelijkmaker de overwinning uit handen te geven maar in de laatste seconde van de wedstrijd kopte Kevin van der Valk voor GDA de 4-3 tegen de touwen.
GDA 2 startte vandaag zonder Wesley van Maren die vervangen werd door Kevin van der Valk, en ook Ron Huisman en Joey Mejan bleven met blessures nog langs de kant. Joey die bijna de gehele wedstrijd prima gevlagd heeft viel een paar minuten voor tijd nog in. GDA ging voortvarend van start en de kansen op een openingstreffer lieten niet lang op zich wachten. Twee keer was Guilano Liefden dichtbij, de eerste bal viel binnen het 5 meter gebied voor zijn voeten maar Guilano kon er net niet lekker bij. De tweede kans leek een stuk makkelijker want de gelegenheidsspits mocht alleen op de Quintus doelman afgaan, Liefden’s schot ging echter voorlangs.  Na 20 minuten was het dan toch raak voor de Loosduiners, een prima crosspass van Kevin van der Valk bereikte op links Johan Verbrugge en zijn voorzet kwam voor de voeten van Tim aan de Wiel, Tim gaf tussen een aantal spelers de bal net genoeg vaart mee om de doelman in de rechterhoek benedenhoek te verslaan 1-0. Voor rust had GDA kansen om de score te verdubbelen maar dan moet je ook net even geluk hebben. Dat geluk kan je ook een beetje afdwingen door geconcentreerd te spelen en beter te anticiperen en dat ontbrak er wel een beetje bij de rood witten aan.
In de rust waren Jordi Taal en Guilano Liefden in de kleedkamer achtergebleven en kwamen Mitchell Timmers en Mike van Steenhoven de aanval versterken. Een tweede helft die voor GDA goed begon want na vier minuten lag de 2-0 in het netje, Mitchell Timmers zijn schuiver was op het natte en gladde veld de keeper te machtig. Quintus bracht drie wissels in het veld en trachtte de bakens te verzetten, dat lukte de Heulenaren wonderwel goed en de 2-1 was een logisch gevolg van hun dadendrang. GDA geschrokken van de aansluitingstreffer ging weer ten aanval en het was de andere invaller Mike van Steenhoven die in een gigantische hagelbui met een droge knal GDA weer op een marge van twee goals zette 3-1. Niet veel later moest Mike van Steenhoven het veld met een enkelblessure verlaten zijn vervanger was Joey Mejan die eerder dan verwacht in moest vallen.
Quintus gaf zich nog niet gewonnen en er ontstond een voetbalgevecht waarin de winnaar niet echt duidelijk naar voren kwam. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke vrije trap van heel ver trof bij de tweede paal doel, Cengiz Isik kon de bal alleen nakijken 3-2. Met deze goal kwam er weer leven in Quintus en GDA ging zenuwachtiger en daardoor ook slordiger spelen. Kansen op een vierde Loosduinse treffer waren er wel degelijk aanwezig, Mitchell Timmers schoot voorlangs en Tim aan de Wiel wilde de bal over de keeper heen spelen maar dit had de sluitpost door. De grootste twee kansen waren voor de mee opgekomen Jeffrey van der Harst die de eerste keer over de bal heen maaide en de tweede, een vrije kopkans, kopte Jeffrey langs de voor GDA verkeerde kant van de paal. Tussendoor probeerde Tim aan de Wiel het in de lange hoek maar ook deze bal ging voorlangs. Twee minuten voor tijd schoot Tim aan de Wiel in de korte hoek op de paal en uit de tegenaanval scoorde Quintus met een zondagsschot de op dat moment onverdiende gelijkmaker 3-3. In de blessuretijd wilde GDA toch nog één keer alles op alles zetten om tot een overwinning te komen, Mitchell Timmers bracht de bal vanaf links voor het doel en Kevin van der Valk kroonde zich bij de tweede paal met een rake kopbal tot matchwinnaar 4-3. Direct floot de goed leidende scheidsrechter Mark Zoutendijk voor het einde van de wedstrijd.
Zaterdag 3 november speelt GDA 2 een uitwedstrijd bij Schipluiden 2 dat de ranglijst aanvoert met negen punten uit vijf duels, de aanvang 12.00 uur.