Sander Lorsheyd (penalty)
88'

2e klasse C

1 december 2018 12:00

Zaterdag 1 december vond op Sportpark Madestein de wedstrijd GDA 2 - Delta Sport 2 plaats, de wedstrijd startte onder droge omstandigheden maar naarmate de tijd verstreek werd het steeds natter. GDA 2 haalde na de winst van vorige week uit bij CWO opnieuw drie punten binnen, Delta Sport moest na een 1-0 ruststand met 2-0 het hoofd buigen. Bij GDA loopt het binnen de zami-selectie prima en dat zie je niet alleen op zaterdag maar ook doordeweeks bij de trainingen terug. Natuurlijk is er op alle vlakken, zowel binnen als buiten het veld, altijd ruimte voor verbetering maar als we naar de trainings-opkomst en de wedstrijden kijken is die gewoon behoorlijk te noemen. De wedstrijden zijn steeds meer het aanzien waard, echter mogen we met zijn allen (spelers maar ook begeleiding en de randvoorwaarden) nog niet tevreden zijn. Daarentegen blijven de supporters aantallen een beetje achter op de tot nu toe behaalde resultaten.
Maar goed terug naar het voetbal waar het allemaal om gaat.
GDA 2 begon voortvarend en er ontspon zich een aardig duel met een overwicht voor de Loosduiners. Na 25 minuten nam GDA de leiding, Mitchell Timmers was de doelpuntenmaker. Vlak hierna was er misschien wel de beste aanval van de wedstrijd helaas had de keeper van de bezoekers een katachtige reactie op een schot van Tim aan de Wiel. De verdediging van GDA had weinig moeite met de aanvallers van de Vlaardingers, eigenlijk was hun beste man de doelman. Na de rust was het Delta Sport dat begon aan te dringen maar GDA stond zoals gezegd goed. De GDA aanvallers werden in de tweede helft niet goed meer bereikt en na een uur wisselde GDA trainer Jan Kloor zijn eerste aanvaller, Tim aan de Wiel maakte plaats voor Rodier Hussain Ali. Ook de andere twee aanvallers werden later gewisseld Mitchell Timmers en Mike van der Steenhoven verlieten het veld ten faveure van Johan Verbrugge en Guillano Liefden. GDA kreeg met de wissels meer grip op het middenveld, en vlak voor tijd kwam Jordi Taal nog binnen de lijnen. Twee minuten voor tijd werd Rodier de diepte in gestuurd en was hij eerder dan de doelman bij de bal, de doelman kon Rodier alleen maar via een overtreding stoppen en de bal ging op de 11 meter stip. Sander Lorsheyd stuurde de keeper van de bezoekers keurig de verkeerde kant op 2-0.
Na afloop terug in de kleedkamer ging de Speakerbox met lichtshow weer maximaal en werd de overwinning, onder genot van een hapje en een drankje, nog lang doorgevierd.

Volgende week speelt GDA 2 een uitwedstrijd tegen Westlandia 3, op Sportpark Hoge Bomen wordt pas om 14.30 uur begonnen.