... (vrije trap)

2e klasse C

10 november 2018 12:00

Verliezen van jezelf ? ja het kan.
Zaterdag 10 november speelden GDA 2 en Die Haghe 2 een competitieduel, op sportpark Madestein ging Die Haghe er na een 2-3 overwinning met de punten vandoor.
Het begon in de eerste helft zo goed voor GDA 2, de thuisploeg speelde prima positiespel en was in die eerste 45 minuten veruit de bovenliggende partij. Die eerste helft speelde zich grotendeels op de helft van Die Haghe af en na wat loze beschietingen was de eerste grote kans voor Mitchel Timmers en in de rebound voor Mitchell Sips maar steeds zat er een Die Haghe speler tussen. Het Tim aan de Wiel die GDA na een kwartier spelen op voorsprong zette, aan de Wiel kon nog net de punt van zijn schoen tegen het speeltuig zetten en de bal rolde buiten bereik van de Die Haghe doelman de uiterste hoek in 1-0. GDA bleef de betere ploeg en het was wachten op een verdubbeling van de score, maar Die Haghe kwam bijna op gelijke hoogte. De enigste doelpoging van de wit/zwarte in de gehele eerste helft leek richting kruising te gaan maar werd fantastisch door GDA doelman Bas Swillens uit de hoek geranseld. Toch kwam GDA op een grotere voorsprong, we schrijven de 44eminuut wanneer uitblinker van de eerste helft Johan Verbrugge na goed doorzetten en een prima laag schot voor de 2-0 tekent. Kijk dat is lekker zo vlak voor de rust moet iedereen behalve Die Haghe gedacht hebben. Na de thee kwam GDA heel anders uit de kleedkamer, het positiespel dat voor rust prima aanwezig was ebde weg en het was doelman Bas Swillens die de tegenstander terug in de wedstrijd bracht. Swillens dacht genoeg tijd te hebben om de bal uit te verdedigen maar er zat nog net een Die Haghe voet tussen, de bal caramboleerde voor de voeten van een andere Die Haghe speler die het cadeautje verzilverde 2-1. Niks aan de hand zou je zeggen maar als je dan één minuut later niet goed als verdediging en doelman staat schiet Die Haghe op fraaie wijze de gelijkmaker binnen 2-2.

Natuurlijk jammer en zo help je je tegenstander spreekwoordelijk “in het zadel”. GDA trainer Jan Kloor kon het niet verkroppen en wisselde aanvallend om toch tot een thuisoverwinning te komen, echter scoorde de tegenpartij en weer op fraaie wijze de 2-3. GDA ging zwaar teleurgesteld van het veld, moet komende week de wonden likken, maar moet ook bij zichzelf te raden gaan hoe en waar het mis kon gaan. Een individuele fout ? een speelstijl waarin het positiespel van de eerste helft totaal was verdwenen?. De neuzen moeten dezelfde kant uit blijven staan en geen verwijten naar elkaar maken, daarbij voortborduren op de eerste 45 minuten waarin het heer en meester was. Indien dat niveau voor 90 minuten wordt vastgehouden is een plek hoger op de ranglijst zeker te realiseren.
Volgende week speelt GDA een uitwedstrijd op sportpark Tanthof zuid in Delft tegen Vitesse Delft 2 aanvang 12.00 uur.