GDA 2 zet CWO 2 in de laatste 20 minuten aan de kant

3 - 5

GDA 2

2e klasse C

24 november 2018 12:00

GDA 2 begon zaterdag 24 november zonder Ron Huisman (gebroken middenhandsbeentje) Gilano Liefden (afwezig) en Sander Lorsheyd (GDA 1) terwijl Jordi Taal,  Kevin van der Valk, Tim aan de Wiel en Mark Zoutendijk op de bank begonnen. Beide ploegen begonnen de eerste vijf minuten afwachtend maar in de zesde minuut profiteerde CWO 2 van een fout bij de Loosduiners, aanvoerder Joey Mejan verloor op het middenveld de bal en meteen na één pass stond de CWO spits tegenover GDA doelman Pim Bergmans die het nakijken had 1-0. GDA 2 kwam na het Vlaardingse doelpunt beter in de wedstrijd en na ruim een half uur was het Rodier Hussain Ali die op aangeven van Mitchell Timmers de 1-1 binnen schoot. GDA 2 bleef lekker voetballen en op de tribune hadden we het er net over dat CWO alleen maar gevaarlijk werd als GDA een foutje maakte. Tim Vreeswijk kreeg een levensgrote kans om GDA 2 op voorsprong te zetten maar van heel dichtbij schoot de ongelukkige Vreeswijk de bal over het doel. En dat eerder genoemde foutje kwam er, twee minuten voor de rust leek good-old Wesley van Maren de bal rustig richting zijn doelman Pim Bergmans terug te koppen maar van Maren kopte de bal in de voeten van de CWO spits die het tweede cadeautje uitpakte 2-1. GDA ging dus met een kleine kater de rust in. Na rust duurde het tot de 26e minuut voor GDA weer op gelijke hoogte kwam, de net twee minuten eerder ingevallen Tim aan de Wiel had met zijn tweede balcontact een prima dieptepass op Mitchell Timmers die naar binnen draaide en de bal keurig in de lange hoek legde 2-2.  Weer kwam GDA 2 door eigen toedoen achter, nu was het uit een ogenschijnlijk ongevaarlijke vrijetrap dat de CWO spits de bal net iets eerder kopte en zowel Jeffrey van der Harst als Pim Bergmans hadden het nakijken 3-2. Na een snel genomen vrije trap bereikte Wesley van Maren met een strakke bal Mike van der Steenhoven die met zijn goede aanname meteen zijn tegenstander voorbij was en de bal heel lekker in schoot 3-3. Het gevoel van iedereen die GDA 2 een warm hart toedraagt was de laatste twintig minuten prima en GDA ging op zoek naar een voorsprong. Het was uit een hoekschop van Mitchell Timmers dat Jeffrey van der Harst in de 43e minuut bij de tweede paal de bal over de lijn heen drukte 3-4 en voor het eerst deze middag kwam GDA 2 op voorsprong. Tim aan de Wiel bekroonde een prima invalbeurt met zijn tweede assist van de middag, nu was het Rodier Hussain Ali die de bal bij de tweede paal in het doel gleed 3-5. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter Dingemanse uit Woerden voor het laatst deze middag. Na afloop sprak GDA trainer Jan Kloor dat hij blij was dat de gehele week grieperige Tim aan de Wiel nog twintig minuten in kon vallen, Kloor baalde van de fouten waardoor de tegenstander kon scoren maar vond de teamprestatie vandaag uitermate goed en was terecht blij met de drie punten. Na afloop kraaide de pas aangeschafte muziekbox met speciale lichteffecten in de kleedkamer victorie.
Volgende week speelt GDA 2 een thuiswedstrijd tegen Delta Sport 2 aanvang 12.00 uur.