2e klasse C

13 april 2019 14:00

Onbekend

Belangrijke driepunter voor GDA 2

GDA 2 behaalde zaterdag 13 april een hele belangrijke overwinning op Westlandia 3, na een 0-1 achterstand bij rust trokken de mannen van Jan Kloor een 2-1 zege over de streep.

De wedstrijd begon met een duidelijk overwicht voor de Naaldwijkers en de Loosduinse verdediging was meteen bij de les, tot een half uur in de wedstrijd leek er niets te vrezen van de Groen/Witte maar GDA kreeg op dat moment de bal in het eigen doelgebied moeilijk weg en met een achterwaartse Naaldwijkse kopbal werd GDA doelman Cengiz Isik verschalkt 0-1. GDA geschrokken kreeg meteen weer een kans tegen maar de bal ging tot opluchting van Rood/Wit voorlangs het doel. GDA herstelde zich en kwam tot aan de rust verdedigend niet meer echt in de problemen. Kleine kansjes op een gelijkmaker waren er voor Mike van Steenhoven en Jeffrey van der Harst die vlak voor de Westlandia doelman net zijn voet niet lekker onder de bal kreeg. Na de thee duidelijk een beter GDA, de aanvallende impulsen kwamen vanaf de zijkanten waar Mitchell Timmers en Tim aan de Wiel hun voorzetten afleverde. Na negen minuten in de tweede helft paste GDA trainer Jan Kloor zijn eerste (gouden) wissel toe, Patrick Kruis kwam voor de moegestreden Gerard Rust. Welgeteld vijf seconden later lag de bal in het net, Tim aan de Wiel leverde weer een puike voorzet af en de zojuist ingevallen Kruis kon zo tegen de bal aanlopen 1-1, dit is waarschijnlijk Patrick Kruis zijn snelste doelpunt in zijn carrière. De vreugde in het Loosduinse kamp was groot en je voelde aan alles dat er meer in zat. GDA bleef voetballen en via de zijkanten bleef het gevaarlijk. Patrick Kruis had zich binnen drie minuten helemaal onsterfelijk kunnen maken als hij, na een goede voorzet van links, alleen voor de keeper de bal tot ontsteltenis van heel GDA net naast de verkeerde kant van de paal schiet. Geen voorsprong voor de Loosduiners dus, maar die kwam er wel. We schrijven de 84minuut en Mike van Steenhoven gaat weer eens een duel met de doelman aan, Steenhoven komt gedeeltelijk als winnaar uit de bus maar de bal rolt naar de buitenkant daar levert de immer hardwerkende spits een voorzet af die ietwat gelukkig bij de tweede paal tegen het doelnet valt 2-1.

Twee minuten later stond de ingevallen Dennis Heemskerk (van GDA JO19) oog in oog met de Naaldwijkse doelman maar ook zijn inzet verdween net naast het doel. Na 93 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
De komende twee weken is GDA 2 vrij en op zaterdag 4 mei gaat GDA naar Kwintsheul waar het om 12.00 uur aan de kraker tegen Quintus 2 begint, Jan Kloor kan dan ook weer een beroep doen op Good-Old Wesley van Maren. De komende twee weken hoopt Jan Kloor ook weer te zien dat er goed getraind wordt en er meer spelers, nu nog met blessures, aan kunnen sluiten dat ook zij fit aan de laatste vier duels kunnen beginnen.

Voor meer foto's check het GDA facebook.