Mannen, 2, 2e klasse B

14 april 2018 12:00

Onbekend

Zaterdag 14 april speelde zich op Sportpark Madestein een degradatieduel in de reserve tweede klasse af.
Vooraf stond GDA één punt voor op vv Maasdijk 2 die ook een wedstrijd minder gespeeld hadden, na afloop wipten de Rood/Zwarten door een 3-4 overwinning over GDA heen.  De Loosduiners moeten nu vrezen dat er een aantal p/d wedstrijden aan zitten te komen, iets dat vorig seizoen goed uitpakte maar het verschil is dat het toen op promotie en nu om behoud zou gaan.  Maar de beer is nog niet geschoten de Loosduiners spelen de komende twee wedstrijden thuis tegen VDL en Quintus waarin niet verloren mag worden. Dan alleen houd het uitzicht op een jaar verlenging in de reserve tweede klasse. Voor de trainers Jan Kloor & Arjan Weijsenfeld een hard gelach want zij zagen hun ploeg toch veelal onnodig stuntelend door de competitie zwalken. Zaterdag begon het nog goed want in de eerste minuten liet Tim aan de Wiel zien er zin in te hebben en na twee acties stond hij op de goede plek om af te ronden 1-0. Tien minuten later werd Arthur Boekkamp onregelementair ten val gebracht maar de daaruit voortvloeiende strafschop werd door Tim aan de Wiel hoog over geschoten.
Uit het niets liet de GDA defensie zich aftroeven en kopte een Maasdijk aanvaller de gelijkmaker binnen 1-1.
Direct na de rust zakte GDA ver terug en binnen een mum van tijd keek het tegen een 1-4 achterstand aan. Daarna was GDA 2 weer bij de les en via doelpunten van Mark Zoutendijk (penalty) en Rodier Hussain Ali kwam het nog dichtbij een gelijkspel maar ondanks de grote druk op het Maasdijkse doel viel de vierde treffer niet.
GDA 2 speelt dus komende twee weken een thuiswedstrijd eerst op 21 april tegen VDL en een week later de 28e tegen Quintus.