FC 's-Gravenzande 4

Mannen, 2, 2e klasse B

30 september 2017 12:00

In het allereerste thuisduel van het seizoen 2017-2018 moesten de GDA 2 aantreden tegen ’s-Gravenzande 4. In een hoogstaand en uiterst sportief duel trokken de mannen van Jan Kloor & Arjan Weijsenfeld met een minimale score de eerste driepunter binnen. Dit gebeurde onder prima omstandigheden waar de GDA trainers weer een basisplek hadden voor de eerste jaars senioren Tim Vreeswijk, Joey Mejan & Ryan van Deutekom. Verder stonden de oudgedienden Jeffrey van der Meer & Ron Huisman ook hun mannetje.

GDA 2 en ’s-Gravenzande begonnen beiden met prima voetbalspel, met de duidelijke nadruk op voetbal. De gasten uit “Het Breeje Durp” leken iets meer balbezit te hebben maar de Peenbuikers brachten aanvallend meer en werden ook gevaarlijker. Het aanvalsspel resulteerde in een aantal kansen die net geen doel vonden, maar vlak voor rust zou GDA dan toch op voorsprong komen. Tim aan de Wiel werd met een tegenstander in zijn rug aangespeeld en controleerde het speeltuig, uit de draai vond Tim Jeroen Mantel die ook wegdraaide van zijn tegenstander en diagonaal de Westlandse doelman verraste 1-0.
Tot aan de thee controleerde GDA het verdere gedeelte van de eerste helft met een excellerende Jeffrey van der Harst aan het hoofd van de prima Loosduinse verdediging waar weinig werd weggegeven.

Vanaf het begin van de tweede helft
kwamen De Breeje Durpers sterk opzetten en leek het een kwestie van tijd op een Westlandse gelijkmaker, in deze fase werd het Loosduinse middenveld overlopen en met een katachtige reflex tikt GDA doelman Pim Bergmans een bal uit de kruising. De GDA trainers kwamen met een tactische wissel waar een teleurgestelde Ron Huisman het slachtoffer van was maar na de wedstrijd zag de oudste speler van het GDA team het gelijk van de trainers. GDA herstelde van het mindere begin van de tweede helft en kwamen weer tot voetbal. Twee keer kwam Tim aan de Wiel in een goede positie om de score te verdubbelen maar in beide gevallen had Tim niet echt de controle over de bal en bleef de stand 1-0. Verder kwam GDA in die tweede helft weer waren tot prima aanvallen waar met iets meer overzicht er tot een uitgespeelde kans gekomen had kunnen worden. Een afstandsschot van Joey Mejan ging maar net over en een goede voorzet van Ryan van Deutekom vond net geen Loosduinse voet om. Onder leiding van een zwaarlijvige scheidsrechter Carlebur uit Rozenburg, die de kaarten in dit zeer sportieve duel op zak kon houden, werd het eindsignaal gehaald.

Man of the match was vandaag Pim Bergmans die GDA behoedde voor zekere tegengoal, Jeroen Mantel werd met het enige doelpunt van de wedstrijd matchwinnaar.

Volgende week speelt GDA 2 een uitduel in Vlaardingen tegen CWO 2 aanvang 12.00 uur