1 - 4

Vitesse Delft 2

Mannen, 2, 2e klasse B

14 oktober 2017 12:00

Dat er in de reserve tweede klasse niet zomaar wat aangerommeld kan worden ondervond GDA 2 zaterdag 14 oktober, de reserves moesten aantreden tegen Vitesse Delft 2, de Loosduiners kwamen op de eerste vijfentwintig minuten na niet meer in het stuk voor en dat zorgde ervoor dat de Delftenaren met een klinkende 1-4 zege weer huiswaarts keerden.

Lichtpuntje in het geheel was een degelijk optreden van Jeffrey van der Harst en de rentree op het voetbalveld in wedstrijdverband van Sander Lorsheyd. We nemen u even acht maanden terug in de tijd en schrijven zondag 5 februari de competitiewedstrijd in de tweede klasse zondag GDA 1 – Wat.Veld/Gona 1. Sander was toen nog speler van Wateringse Veld/Gona en in een duel met Mark Okhuizen, waar beide fair voor de bal gingen en niet hun been terug trokken, raakte Sander zwaar geblesseerd aan zijn knie. Na dik acht maanden was daar dan in het vertrouwde rood/wit, want Sander was voorheen ook GDA lid geweest, de terugkeer op het veld. De afgelopen tweeënhalve maand heeft Lorsheyd met specifieke krachtoefeningen aan zijn herstel gewerkt en nu dus de eerste 45 minuten. Na afloop sprak Sander blij te zijn met die eerste helft voetballen. GDA kwam na een kwartier spelen op een 0-1 achterstand, nota bene uit een corner voor GDA lag een tiental tellen later de bal aan de andere kant in het net achter GDA doelman Pim Bergmans.  GDA 2 kwam nog wel op gelijke hoogte, in de 28e minuut was een korte corner tussen Tim aan de Wiel en Sander Lorsheyd de laatste die de bal voorbracht en daar stond Jeffrey van der Harst op de goede plaats om de bal in één keer tegendraads in te schieten 1-1. Langzamerhand zag je de energie wegvloeien bij wat GDA spelers, lag het aan het mooie weer ? hadden sommige spelers geen goede nachtrust gehad ? de vraag zal voor ons onbeantwoord blijven maar de spelers weten zelf of ze er voldoende uithalen om op die zaterdagmiddag alles te kunnen geven. Vitesse Delft rook hun kans en tien minuten voor de rust kwamen ze met een counter uit het boekje op voorsprong 1-2. Na de rust, waar Sander Lorsheyd en Tim aan de Wiel ten faveure van Revlino Sastriwitomo en Johan Verbrugge in de kleedkamer achterbleven, werd ook Jeroen Mantel nog gewisseld voor Sener Chilhasan, ging het niet veel beter sterker nog Vitesse Delft prikte er nog twee goals bij en was de uitglijder van GDA 2 met een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers een feit.

Volgende week is GDA 2 vrij en zaterdag 28 oktober speelt een uitwedstrijd tegen Quintus 2 aanvang 12.00 uur.