GDA 2

Mannen zaterdag, 2, 2e klasse/3e klasse A) winnaar 1-4 - win nacompetitie

3 juni 2017 12:30

Duivestein, O.

GDA 2 is na de winst op ARC zaterdag 3 juni in de finale van de nacompetitie binnen 1 jaar twee keer gepromoveerd.
In augustus 2016 nam GDA 2, dat in de competitie van 2015-2016 als tweede achter Haaglandia 2 eindigde, de plaats in van het inmiddels failliete Haaglandia.
Na een goed seizoen 2016-2017 sloot GDA 2 af op een tweede plek achter kampioen DSO. Via een periode werd het ticket voor de nacompetitie gehaald en in de eerste twee rondes werden Rijnvogels en Valken'68 in totaal vier keer aan de zegekar gebonden en belande GDA 2 met die resultaten in de finale tegen ARC.
In een zinderende finale won GDA na een 0-2 opgelopen achterstand  met 4-2.

ARC verscheen met een flink aantal JO19 spelers aan de aftrap die een paar weken terug nog kampioen van de landelijke derde divisie waren geworden.  De Alphenaren hadden voorin individuele kwaliteit en die zetten al vroeg in de wedstrijd hun ploeg op een 2-0 voorsprong. GDA had tot die 2-0 wel wat aanvallen gehad maar tot echte uitgespeelde kansen kwam het niet.  De nummer negen van ARC kreeg een levensgrote kans op 3-0 maar GDA doelman Cengiz Isik bracht redding in een één op één situatie en Achraf Bouden was ter plaatse om het leer verder weg te werken. GDA leefde nog al was het draadje flinterdun maar de Peenbuikers rechte de rug, vijf minuten voor de rust leverde dat de aansluitingstreffer op.  Lesley Kloor werd bij een voorzet in de rug geduwd en de bal ging op de stip.  Kloor zelf stuurde de doelman de verkeerde kant op en schoot beheerst de bal tegen de touwen.

Trainer Arjan Weijsenfeld wees in de rust naar de grote kans op 3-0 die ARC had laten liggen, en dat GDA met de treffer vlak voor rust weer in de wedstrijd zat.
De "wederhelft" van Arjan, Jan Kloor, vulde aan vertrouwen te hebben in een goede afloop en er alles aan te doen. "Mocht je dan toch met lege handen komen te staan weet je dat je er alles aan gedaan hebt”  benadrukte de immer strijdvaardige Jan Kloor.

Vijf minuten na de rust trok GDA de stand gelijk, Nick Sadi brak op rechts door en schoot op de keeper de terugspringende bal schoot Sadi op de lat en het leer viel voor de voeten van Tim aan de Wiel die in de korte hoek de 2-2 binnen schoot.
ARC was geschrokken van de gelijkmaker en ging rommeliger spelen terwijl GDA beter in de wedstrijd kwam. In de 18e minuut van de tweede helft kwam GDA voor het eerst in deze middag op voorsprong, Patrick Kruis liet van dik 20 meter een lage schuiver los die precies in de hoek naast de Alphense keeper in het doel plofte 2-3.  ARC wisselde in het laatste kwartier om iets te forceren en bracht een paar boomlange spelers in de aanval en drukte GDA achteruit. De Loosduinse doelman Cengiz Isik pareerde nog een bal die via zijn vingertoppen maar net over het GDA doel ging.  GDA wisselde en bracht Arthur Boekkamp, Marcel van der Harst en Johan Verbrugge in het veld, alle invallers mochten na afloop op een goede invalbeurt terugkijken.
De grote kansen kwamen wel voor GDA maar Nick Sadi trok de bal niet goed genoeg terug op de geheel vrijstaande Lesley Kloor en even daarna werd de ARC doelman geholpen door zijn eigen verdediger die een inzet van Redouan Boutasgont uit de doelmond wegwerkte. In de laatste minuut lieten de andere ingevallen GDA spelers zich gelden, Jeffrey van der Meer mocht aan de rechterkant een vrije trap nemen en hij vond "Good Old" Ron Huisman die de bal in één keer uit de lucht langs een verbouwereerde ARC doelman schoot en de wedstrijd met de 2-4 definitief in Loosduins voordeel besliste.

De aftrap werd door ARC nog wel genomen maar meteen floot scheidsrechter Duivestijn voor het einde.

Nu barste het Loosduinse feest los en een ieder was het er wel over eens, dit was lopende het seizoen een hecht team GDA gasten geworden.
Natuurlijk gaan ook alle credits uit naar de trainers Jan Kloor & Arjan Weijsenfeld die alles dit sezoen in hun uppie hebben moeten doen en een (h)echt GDA team gesmeed hebben.  Deze promotie is een prachtig voorbeeld hoe GDA met zijn eigen jeugd om gaat en daar in de toekomst verder op wil gaan bouwen.
Natuurlijk zijn er ook de bedankjes aan "De Jopies" (van Kesteren & Vermeulen), verzorger Jan van der Meer maar ook Anita die altijd klaar stond voor de was en Mike Ter Wolde. Natuurlijk waren daar ook de regelneven Kevin van der Valk & Lennart Nijp die als het nodig was ook de vlag hanteerde. Verder bedanken wij iedereen die ook maar een kleine bijdrage heeft geleverd aan deze prima prestatie BEDANKT.
Speciale dank is er ook aan het adres van Laurens van der Lans voor de gesponsorde bloemen en Sandra Bulte voor het regelen van de Cabriobus.

Tot volgend seizoen als de voorbereiding weer op Sportpark Madestein start.