GDA 2 bereikt volgende ronde van de nacompetitie

Rijnvogels 3

Mannen zaterdag, 2, 2e klasse/3e klasse 1-2) LPK R3A - HPK R nacompetitie

16 mei 2017 20:00

Zee, R.E. van der

GDA 2 bereikte dinsdagavond ten koste van Rijnvogels middels een 3-1 overwinning de tweede ronde van de nacompetitie.
Beide ploegen verschenen fris aan de start en het was Rijnvogels dat duidelijk maakte nog geen genoegen te nemen met de 0-2 thuis opgelopen achterstand. De Katwijkers kregen halverwege de eerste helft een uitgelezen mogelijkheid om de openingsstreffer te maken en zo de stand terug te brengen naar 2-1 maar GDA doelman Cengiz Isik redde in een één tegen één duel perfect. GDA kwam daarna wat meer in het spel en deelde wat plaagstootjes uit maar kwam net als Rijnvogels voor rust niet tot scoren.
Na de rust een beter GDA dat meer balbezit had en Rijnvogels dat meer risico moest gaan nemen. Dit leidde de openingsgoal in, een Rijnvogels verdediger dacht probleemloos terug te spelen op zijn doelman maar zag Tim aan de Wiel over het hoofd, Tim rondde alleen voor de keeper beheerst af en zette GDA daarmee op een 1-0 voorsprong. (3-0). Bij GDA 2 viel A-junior Sander van der Ende verdienstelijk in en was meteen een handenbindertje voor de Katwijkse defensie.
Met nog 12 minuten op de klok knkte Roy Hartman een hoekschop van Michael Vermeulen tegen het net wat de 2-0 betekende. Bij Rijnvogels zakte de moed in de schoenen en in een overbevolkt strafschopgebied nam Lesley Kloor een bal prima aan en uit de draai belande zijn schuiver vlak langs de goede kant van de paal 3-0 (5-0). Rijnvogels redde in de slotfase de spreekwoordelijke eer met hun enige doelpunt over 180 minuten voetbal, waardoor de overal score 5-1 in het voordeel van GDA werd. GDA speelt tegen Valken'68 3 dat ook middels twee overwinningen 1-2 en 3-1 DWO 2 de volgende ronde bereikte.
Zaterdag 20 mei speelt GDA 2 op Sportpark 't Duyfrak aan de Duyfraklaan 9 2235SL Valkenburg ZH tegen Valken'68 3 en zaterdag 27 mei volgt de return op Sportpark Madestein.