GDA 2 wint eerste van tweeluik tegen Rijnvogels 3 - RKSV GDA

GDA 2 wint eerste van tweeluik tegen Rijnvogels 3

GDA 2 wint eerste van tweeluik tegen Rijnvogels 3

Rijnvogels 3

0 - 2

GDA 2

Competitie

Mannen zaterdag, 2, 2e klasse/3e klasse 1-2) LPK R3A - HPK R nacompetitie

Datum

13 mei 2017 14:00

Scheidsrechter

Haasnoot, J.C

Accommodatie

Onbekend

GDA 2 zette zaterdag een eerste stap in de eerste ronde van de nacompetitie, Rijnvogels werd op eigen terrein met 0-2 verslagen, Nick Sadi en Redouan Boutasgont zorgde voor de Loosduinse productie.
GDA 2 trad onder de rook van de theaterhangar van "Vliegveld Valkenburg" op veld drie van Sportpark De Kooltuin bij Rijnvogels aan met een volledige selectie, wat betekende dat er ook op de bank veel fitte spelers zaten.

In het begin van de wedstrijd hadden beide ploegen een aftastende houding waarin Rijnvogels het meeste balbezit had en een paar corners mocht nemen maar daar niet gevaarlijk uit werd. Het eerste echte gevaar kwam van GDA zijde en na 20 minuten was het raak, Michael Vermeulen bereikte met een prima steekpass Nick Sadi die schuin voor het Katwijkse doel de Rijnvogels keeper verschalkte 0-1. GDA kreeg na die goal meer zelfvertrouwen en nam meer het heft in handen en de Katwijkers kwamen er nog maar mondjesmaat aan te pas.  Tot aan de rust werd er niet meer gescoord en dus ging GDA met een kleine voorsprong richting de thee. Na rust weer een goed voetballend GDA waar je zag dat ze de wedstrijd wilden gaan beslissen , met Redouan Boutasgont en Ahsraf Bouden voorop in de strijd verzaakte niemand en werden veel tweede ballen gewonnen. In een van die duels kwam de aanvoerder van Rijnvogels lelijk terecht en met een zware enkelblessure moest hij zich laten vervangen. GDA mocht in die fase aanvallend een aantal corners nemen en halverwege de tweede helft leverde dat succes op, Michael Vermeulen trapte de corner tweede paal waar Redouan Boutasgont de bal via de grond en een Katwijkse hand in het doel wist te werken 0-2. De vreugde was groot en GDA bleef lekker voetballen, Rijnvogels zette wel aan en Danny van Kesteren gleed de grootste Katwijkse kans van de spits zijn voet af. Nog een keer trad de Loosduinse doelman Cengiz Isik nog een keer handelend op maar verdere kansen kreeg Rijnvogels niet maar. Tim aan de Wiel was nog dichtbij de 0-3 maar zijn inzet trof het zijnet. De jonge ploeg van de trainers Jan Kloor & Arjan Weijsenfeld trok in een teamprestatie de overwinning zonder tegengoal over de streep.  Dinsdagavond 20.00 uur gaan beide ploegen verder, voor GDA 2 dat met een 2-0 voorsprong start is het wel zaak om scherp aan het tweede duel te beginnen want in deze wedstrijden kan je niet echt van een thuisvoordeel spreken.
De ploeg die aan het einde van de tweede 90 minuten voor staat gaat door naar de tweede ronde van de nacompetitie.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!