J019/017 mix speelt leuke oefenwedstrijd tegen ZAMI-mix

20 februari 2017

Onbekend

Maandagavond 20 februari stond de oefenwedstrijd tussen J019/1 en het tweede elftal van de ZAMI op het programma. Door spelersproblemen bij beide elftallen werd het uiteindelijk een oefenwedstrijd tussen de mix teams van in het rood spelende J019/1 en J017/1 en in het schitterende blauwe uit tenue trad ZAMI 2 aan met enkele vaste krachten uit ZAMI 1. Al met al natuurlijk een leuk affiche en voor de jeugdspelers een andere ervaring dan spelen tegen leeftijdsgenoten. Want het is uiteraard wel wat anders als je ineens speelt met jongens die ook nog in Zondag 1 veel gespeeld hebben.

Het begin van de wedstrijd levert een gemotiveerd jeugdelftal zien, dat als de brandweer begint, en misschien wel daarom vaak de makkelijke oplossingen niet zoekt, maar vooral de vaak de te gehaaste bal. Het ervaren ZAMI-team kijkt even de kat uit de boom, want ook voor hun zal de tegenstander anders zijn dan doorgaans het geval is. Voor de begeleiding van de jeugd trouwens wel een apart iets dat je langs de lijn staat en bij de tegenstander spelen spelers die je als jeugdspeler nog onder je hoede hebt gehad.

Een van die spelers opent voor de ZAMI na 22 minuten de score, als Tim van Amerongen de bal achter Rico schiet. Het doelpunt valt in de fase dat we weer een herstart hadden, omdat een van de 013-spelers het licht uitdeed, waardoor we een kleine tien minuten moesten wachten tot het licht het weer deed. Het jeugdelftal toont, als zo vaak karakter en komt na 37 minuten op gelijke hoogte. Een goede actie van Sander die Thompson bereikt, wiens schot Cengiz te machtig is en de ploegen weer in evenwicht brengt. Nauwelijks vijf minuten later zet Soufyan de jeugdploeg zelfs op voorsprong met een schitterend schot in de kruising met zijn verkeerde been. Dat de jeugd de rust met een voorsprong bereikt, is mede dankzij een spectaculaire redding van Rico die een vrije trap van wederom Tim van Amerongen goed uit de kruising vliegt.

In de rust een keeperswissel, waar Rico uit voorzorg het veld verlaat en Barris, een eerste jaars 017-1 keeper maakt zijn opwachting. In de eerste helft had Adil al geblesseerd het veld verlaten en was Mehdi hem komen vervangen. Met de rest van de wissels al in de warming-up werd begonnen aan helft twee.

De jeugd probeerde meer aan voetbal toe te komen, maar het werd na 51 minuten gelijk dankzij een echte Tim Aandewiel goal. Kappen en schieten. Sammy en Yoell erin voor Damian en Thompson en het word langzaam duidelijk dat de slimheid van de senioren het gaat winnen van het enthousiasme waarmee de jeugd speelt. Twee doelpunten kort achter elkaar, eentje van Redouan en een van Johan zorgde voor een 4-2 tussenstand. Tussen deze goals door had Sander nog een doelpunt kunnen maken, maar zijn vriend Cengiz aan de overkant lag in de weg. Safak, Joey en Soufyen maakte nog plaats voor Jordy, Vince en Donny en zo stonden er vier 017-1 spelers in de ploeg en voor de rest bijna allemaal eerste jaars 019-spelers en die verweerde zich kranig. De ZAMI kreeg enkele kansen, maar een attente Barris zat er enkele keren goed tussen.

Sammy was met een schitterende vrije trap nog dicht bij een treffer, maar zijn bal vloog net voorlangs de kruising. Ook ontbrak enkele keren de juiste pass bij de jeugdploeg, waar onder bijvoorbeeld de keer dat de loopactie van Robin over het hoofd werd gezien. Al met al een positief gevoel over gehouden aan deze oefenwedstrijd die voor beide ploegen als nuttig kan worden ervaren. Vanaf deze plek een compliment hoe beide teams zich gedroegen en er een leuke wedstrijd van maakte, ondanks dat beide ploegen graag wilde winnen. Complimenten voor de jeugdploeg, die ondanks vele afwezige liet zien dat er wel degelijk toekomst zit in de jeugdafdeling van GDA.

Jeroen de Ligt, Avram den Heijer en Tim Vreeswijk,

Opstelling GDA jeugd : R vd Kroft (46 Para), Khabjane (23 C Yilmaz), v Deutekom, Zomerhuis, Chtatou, Mejan (63 Vermeulen), Yarikan (63 Taal), D vd Kroft (55 Koopmans), Hallouzi (63 Palm), Brobbey-Awuah (60 Zandvliet), vd Ende

Opstelling GDA ZAMI: Cengiz Isik, Marcel vd Harst, Jeroen Barnas, Mark Zoutendijk, Blnd Ahmed, Redouan, Tim v Amerongen, Roy Hartman, Nick Sadi, Lesley Kloor, Mike Vermeulen. Invallers Johan Verbrugge, Tim Aandewiel, Phil Altimari,