GDA 2

Mannen zaterdag, 2, 3e klasse B

25 maart 2017 12:30

Groote, C.H.

Zaterdag 25 maart speelde GDA 2 een uitwedstrijd tegen Semper Altius, op een zeer zonnig Sportpark Hoekpolder in Rijswijk kwam na een zeer moeizame eerste helft de formatie van Kloor/Weisenfeld pas in de tweede helft goed op stoom.
Bij rust stonden beide ploegen nog op gelijke hoogte (2-2) en na 78 minuten had GDA 2 zeven treffers geproduceerd.
Uitslag 2-7.
GDA miste in de beginopstelling nog steeds een aantal krachten, zo was Mark Zoutendijk een weekendje weg en zijn er nog steeds veel blessures waardoor GDA 2 ook spelers levert aan het vlaggenschip.

GDA 2 startte voortvarend en binnen twee minuten leverde Roy Hartman namens GDA een prima voorzet af en was de Rijswijkse doelman kansloos op een eigen inzet van zijn linksback die de bal stijf in de kruising kopte 0-1.

Semper Altius dat een paar leden van de oude "Bende van 11"  van het verdwenen RVC Rijswijk in de gelederen heeft kwam snel terug in de wedstrijd, Arthur Boekkamp verspeelde een bal in het middenveld en de Semper spits rondde prima af 1-1. Vier minuten later stond GDA 2 op achterstand want weer afwachtend verdedigen bracht Semper via een afstandsschot aan de leiding 2-1. GDA had wel het meeste balbezit maar dat leverde vooralsnog geen doelpunten op. Vlak voor rust trok Ron Huisman mee ten aanval en zijn afstandsschot betekende de gelijkmaker 2-2. Na rust kwam GDA snel op voorsprong, op rechts leverde Tim van Amerongen een prima assist af op Michael Vermeulen die tussen een verdediger en de doelman de 2-3 binnen tikte.

GDA combinnerde goed en Lesley Kloor had met een "No Look pass" goed oog voor de ingevallen Tim aan de Wiel en die schoof het speeltuig langs de keeper wat de 2-4 betekende. Met een bekeken afstandsschot liet Man Of The Match Ron Huisman de Semper Goallie voor de vijfde maal de gang naar het net maken. GDA 2 had duidelijk de smaak te pakken en Semper liet het hoofd hangen waardoor Nick Sadi en Tim aan de Wiel respectievelijk de 2-6 en 2-7 op het bord zette. De uitgebluste Rijswijkers vroegen de scheidsrechter er maar snel een einde aan te maken wat de leidsman zich geen tweede keer liet zeggen en na 78 minuten het voor gezien hield.

Volgende week komt koploper DSO naar Sportpark Madestein, de Zoetermeerders beginnen met vier punten voorsprong aan het “6 punten duel”. Aanvang van deze wedstrijd is 11.15 uur.