GDA 2

Mannen zaterdag, 2, 3e klasse B

11 maart 2017 15:00

Kemner, Arjen

GDA 2 is de laatste weken weer wat op dreef, zaterdag moest de equipe van de trainers Kloor/Weijsenfeld naar Pijnacker om tegen Door Samenwerking Verkregen, Pijnacker te spelen. De Pijnackenaren legde vorige week Schipluiden met maar liefst 10-2 over de knie dus waren de Loosduiners vooraf gewaarschuwd. Na een bewogen week qua blessures van Marcel van der Harst, Mark Zoutendijk, Danny van Kesteren, Jeffrey van der Meer en Johan Verbrugge brachten ook nog de lichte kwetsuren van Mike Vermeulen en Redouan Boutasgont twijfels in de keuze van de trainers voor de beginopstelling. GDA had afgelopen week twee rustige trainingen afgewerkt en dit resulteerde toch in de juiste scherpte die de ploeg aan de dag legde.  GDA 2 is best een goed voetballende ploeg maar zodra de scherpte vanaf minuut één ontbreekt kan de Loosduinse ploeg het zichzelf heel moeilijk maken.

Vandaag dus DSVP dat op de ranglijst geen indrukwekkende positie in neemt maar dit seizoen is gebleken dat GDA 2 het met dit soort tegenstanders heel moeilijk heeft. Zo getuige ook de eerste helft waar de kansen niet benut werden of er de pech was dat er net een Pijnackers been of keeper tussen zat, beide ploegen gingen dan ook met een 0-0 stand de rust in. In de pauze hamerde de coaches vooral op het blijven voetballen om zo tot de openingsgoal te gaan komen. Die kwam er na rust, Tim aan de Wiel kreeg een bevlieging en liet een aantal tegenstanders zijn hielen zien, Tim trok de bal terug op de meegelopen Lesley Kloor die beheerst de bal in het net legde 0-1. GDA kreeg kansen om de score uit te bouwen maar Tim van Amerongen, Lesley Kloor, Tim aan de Wiel en Mike Vermeulen hadden geen geluk in de afwerking. De eindstand werd dus met 0-1 minimaal maar ook dat levert drie punten op en daar doet de ploeg het voor.

Met zes punten achterstand op koploper DSO, die nog naar Sportpark Madestein moeten komen, zijn er nog zes finales te gaan. Nummer drie op de ranglijst liet voor de tweede keer achtereen punten liggen waardoor GDA nu op de tweede plaats staat met vijf punten voorsprong op nummer drie DWO. Volgende week is GDA 2 gastheer voor SVC’08, de heenwedstrijd werd op het Oostersportpark in Wassenaar met 3-2 verloren dus moeten de GDA mannen gewaarschuwd zijn voor een gevaarlijke tegenstander.