GDA 2 herstelt zich t.o.v. de wedstrijd van vorige week bij SVC’08 (FOTO UPDATE)

GDA 2

2 - 1

Ariston'80 2

Mannen zaterdag, 2, 3e klasse B

15 oktober 2016 11:30

Regelink, R.H.

GDA 2 trof zaterdag Ariston’80 2 en dit bleek "een tegenstander van formaat", de Delftse studenten stonden fysiek hun mannetje en er liepen ook nog een paar aardige voetballers in het elftal rond. GDA dat vorige week in Wassenaar tegen een mindere tegenstander (SVC'08) een smadelijke nederlaag opliep speelde vandaag tegen een goede ploeg wel beter en dat leidde tot een 2-1 overwinning. Trainer Jan Kloor moest het langs de kant vandaag "alleen doen" want zijn maatje-trainer Arjan Weijsenfeld had een weekend voor Quality-time ingeruimd. Daarbij kon Kloor vandaag maar over twee wissels beschikken waarvan er één zelfs nog kreupel was die gelukkig wel de vlag kon hanteren, het bijbehorende hesje aantrekken had gelijkenis met dat van Mario Balotelli.

Het begon hoofdzakelijk met aftasten en de wedstrijd kabbelde in die eerste helft voort. Net toen we op de GDA bank vaststelde dat de eerste kans van de wedstrijd wel erg lang uitbleef, die was voor de thuisploeg in de 40e minuut, scoorde Rogier Beld twee minuten voor de rust de 1-0.
Op slag van rust was Beld nogmaals succesvol en met een comfortabele 2-0 ging GDA 2 richting de thee. In de rust hamerde trainer Jan Kloor op de waakzaamheid want dit was misschien wel de beste ploeg waar GDA 2 deze competitie tegen speelde.
Het was tegen doven mansoren want de Loosduiners wonnen op het middenveld geen duels meer, lieten zich terugdringen, en je voelde een goal van de bezoekers aankomen. Dat gebeurde dan ook want Ariston’80 scoorde een fraaie aansluitingstreffer 2-1, en met nog 20 minuten op de klok ging het toch nog een lastige slotfase worden.
Het geloof kwam er bij de Delftenaren in en GDA 2 werd meer en meer achteruit gedrongen, de studenten gooide er met hun aanvoerder voorop nog een schepje bovenop maar konden niet tot een gelijkmaker komen.

In de laatste seconden van de wedstrijd was er nog een counter van GDA waar Tim aan de Wiel met zijn laatste krachten nog een goede voorzet afleverde op Rogier Beld die zijn derde goal van de middag kon aantekenen maar Beld die wel Man Of The Match werd miste jammerlijk. Meteen floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, trainer Jan Kloor was zichtbaar opgelucht dat de drie punten op het conto konden worden bijgeschreven.

Volgende week speelt GDA 2 een uitwedstrijd tegen DSO 3 en die wedstrijd begint om 13.00 uur.