GDA 2 verslaat koploper met duidelijke cijfers - RKSV GDA

GDA 2 verslaat koploper met duidelijke cijfers

GDA 2 verslaat koploper met duidelijke cijfers

GDA 2

5 - 1

Semper Altius 3

Competitie

Mannen zaterdag, 2, 3e klasse B

Datum

1 oktober 2016 11:30

Scheidsrechter

Mak, A.

Accommodatie

Onbekend

GDA 2 speelde zaterdag 1 oktober op het eigen Sportpark Madestein tegen Semper Altius 3, dat de volle winst (12 punten) uit de eerste vier wedstrijden had gehaald, en als favoriet aan het duel begon. Echter na een dik kwartier was duidelijk dat de jonge brigade van Weijsenfeld/Kloor voor de winst ging vandaag. Na een 3-0 ruststand eindigde het duel in een 5-1 overwinning voor GDA 2 . Het trainersduo Weijsenfeld/Kloor had de opstelling flink door elkaar geschud, zo stonden Kevin van der Valk en Mark Zoutendijk voor het eerst samen centraal in de verdediging en beklede Danny Fens de spitspositie. GDA 2 begon ook met twee spelers in de basis die niet eerder in de competitie uitkwamen voor GDA 2. Doelman Sander van der Toorn is eindelijk, nadat hij vier maanden geleden zijn overschrijving had aangevraagd, vrijgegeven door zijn oude club Quick en verdedigde dus het doel. De tweede nieuweling was Tim aan de Wiel die na vier invalbeurten bij GDA 1 wel toe was aan een wedstrijd en startte ook in de basisopstelling.
 

Vandaag dus de koploper Semper Altius en ook voor het trainersduo Kloor/Weijsenfeld was dit een uitgelezen kans om hun team aan het werk te zien tegen een ploeg die voorafgaande aan dit duel bovenaan stond.

In de eerste tien minuten had GDA wel het balbezit maar tot echte kansen kwam het niet, en ook Semper liet zich ook niet zien zoals een koploper betaamd.

Na 11 minuten was er een fraaie dieptepass van Marcel van der Harst op Tim aan de Wiel die liet een prima voorzet los en Jeroen Mantel opende de score 1-0. Vlak daarna veroverde Tim aan de Wiel bij de cornervlag de bal en zijn voorzet viel precies op het hoofd van Michael Vermeulen die GDA op 2-0 zette. Na ruim een kwartier schoot Kevin van der Valk vanaf de rand van de 16 op het vijandelijke doel en via de hak van Tim aan de Wiel kwam de bal op de paal, Tim had daarna geen moeite om de terugspringende bal in het doel te werken 3-0. GDA speelde volgens Jan Kloor het grootste gedeelte van de eerste helft top maar kwam verder niet tot score. Semper Altius had in de eerste helft weinig aanvallende aspiraties en zo kon Sander van der Toorn tot aan de rust zijn doel schoon houden. Na rust nam Arthur Boekkamp de plaats centraal in de verdediging over van de in de kleedkamer achtergebleven Kevin van der Valk. De wedstrijd kabbelde na rust verder maar tot doelpunten kwam het vooralsnog niet. GDA moest wachten tot de twee invallers zich lieten zien eerst scoorde Lesley Kloor, in het veld gekomen voor Danny Fens, met een mooie volley de 4-0 en vlak voor tijd was Michael van Zwan die Tim aan de Wiel had afgelost, de maker van de vijfde goal van Loosduinse makelij. In de absolute slotfase kreeg GDA een tegengoal te verwerken, matig verdedigen van GDA kant kon Semper speler rand 16 meter aanleggen en via de hand van doelman Sander van der Toorn ging de bal binnenkant paal in het doel 5-1. 

Volgende week speelt GDA 2 een uitwedstrijd tegen SVC’08 dat zaterdag bij DSVP met 2-2 gelijkspeelde. De wedstrijd wordt gespeeld op het op het Oostersportpark aan de Van Brienenlaan 15 2244 Wassenaar en om start om 11.00 uur. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!